SANLAB, Yeni Nesil Öğrenme Teknolojileri ile Eğitimin Geleceğine Yön Veriyor

SANLAB, Yeni Nesil Öğrenme Teknolojileri ile Eğitimin Geleceğine Yön Veriyor

SANLAB, Yeni Nesil Öğrenme Teknolojileri ile Eğitimin Geleceğine Yön Veriyor

Türkiye’nin 51 ilinde 200’den fazla noktada eğitimde dijital dönüşümü başlatan SANLAB, GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı’nda ziyaretçileri yeni nesil öğrenme teknolojileriyle bir araya getirecek. Fuarda; SANLAB tarafından geliştirilen Elektrikli Araç Bakım Simülatörü, Sanal Fizik Laboratuvarı, VR Eğitim Simülatörü, Kaynak Simülatörü ve Endüstri 4 Akıllı Fabrika Uygulamalarına yönelik özgün öğrenme teknolojileri ziyaretçilerle buluşacak.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 26-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinliğin ziyaretçileri arasında Türkiye’den ve dünyadan öğretmen ve öğrenciler, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, mesleki eğitim veren kurumlar, üniversiteler, organize sanayi bölgeleri, ticaret ve sanayi odaları bulunuyor. SANLAB tarafından geliştirilen Elektrikli Araç Bakım Simülatörü, Sanal Fizik Laboratuvarı, VR Eğitim Simülatörü, Kaynak Simülatörü ve Endüstri 4 Akıllı Fabrika Uygulamalarına yönelik özgün öğrenme teknolojileri fuarda ziyaretçiler ile buluşacak.

Fuar boyunca gelişmiş öğrenme teknolojilerini sergileyecek olan SANLAB, etkinlik kapsamında öğrenme teknolojileri, eğitimde dijital dönüşüm ve mesleki eğitim konularında paneller düzenleyecek ve bu panellerde ulusal çaptaki başarı hikayeleri dinleyicilere aktarılacak. Ayrıca SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek, “Eğitimde Dijital Dönüşüm” konferansıyla tecrübelerini ve SANLAB’ın vizyonunu katılımcılarla paylaşacak.

Geleceğin mesleklerine yatırım

Elektrikli araçların tüm dünyada hızla yayıldığının altını çizen SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek, ‘’Küresel araç devleri yeni araçlarının lansmanlarında, hibrit ve elektrikli modellerini birer birer tanıtıyor. Yakın gelecekte yollarda sadece elektrikli araçlar görülecek. Elektrikli araçlar dünyada yayıldıkça, içten yanmalı araçlara bağlı sektörlerde çalışan firmalarda ciddi oranda küçülme yaşanacak ve çok sayıda insan işini kaybedecek. SANLAB olarak yaşanacak istihdam sorununu geleceğin mesleklerine yatırım yaparak çözüyoruz’’ dedi.

Simülasyon ile pratik yapma imkanı

Elektrikli araçların bakımında en önemli konunun elektrik güvenliği olduğunu anlatan Salih Kükrek, ‘’Şu an verilen eğitimler doğrudan araç üzerinde veriliyor ve personel için tehlike arz ediyor. Geliştirdiğimiz simülasyonlarımızla aracı kilitlemek yani elektriksiz hale getirmek, motor ile pil bakımı ve parça değişimi gibi işlemler sanal dünyaya taşınacak. Teorik eğitim alan ustalar; elektrikli araç, batarya ve motor gibi birçok konuda simülasyon üzerinden pratik yapacak ve mesleğini farklı bir yetkinlik ile sürdürebilecekler’’ ifadesini kullandı.

Bunları da beğenebilirsin