Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Elektrikli Araçlar DergisiElektrikli Araçlar DergisiElektrikli Araçlar Dergisi
  • Otomobil
    • İncelemeler
    • Menzil Testleri
    • Yeni Modeller
  • Mikromobilite
    • Motosiklet
    • Bisiklet
    • Scooter
  • Ticari & Toplu Taşıma
    • Kamyon
    • Otobüs
    • Traktör
    • Lojistik
    • Uçak
  • Şarj & Teknoloji
    • Batarya Teknolojisi
    • Şarj İstasyonları
    • Yazılım
  • Sektörel
    • Röportajlar
    • Fuarlar
    • Analizler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Elektrikli Araçlar DergisiElektrikli Araçlar Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Otomobil
  • Ticari & Toplu Taşıma
  • Mikromobilite
  • E-Dergi
Ara
  • Otomobil
    • İncelemeler
    • Menzil Testleri
    • Yeni Modeller
  • Mikromobilite
    • Motosiklet
    • Bisiklet
    • Scooter
  • Ticari & Toplu Taşıma
    • Kamyon
    • Otobüs
    • Traktör
    • Lojistik
    • Uçak
  • Şarj & Teknoloji
    • Batarya Teknolojisi
    • Şarj İstasyonları
    • Yazılım
  • Sektörel
    • Röportajlar
    • Fuarlar
    • Analizler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
GenelŞarj İstasyonları

Porsche Türkiye’nin ilk Batarya Onarım Merkezini Açtı

23 Mayıs 2022
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 2 dakikadır.
PAYLAŞ

Porsche Türkiye’nin ilk Batarya Onarım Merkezini Açtı

Porsche Türkiye’nin ilk Batarya Onarım Merkezini Açtı

Porsche, Türkiye’nin ilk batarya onarım merkezini Porsche Yetkili Satıcı ve Servisi Doğuş Oto Kartal’da hizmete açtı. Başta Porsche otomobiller olmak üzere elektrikli araçlar için batarya onarım ve iyileştirmesi hizmetleri sunacak tesis, 26 ülkenin yer aldığı Porsche’nin Orta Doğu Avrupa (PCEE) bölgesindeki 8 onarım merkezinden biri oldu.

Porsche, Türkiye’de elektrikli otomobil ekosisteminin geliştirilmesi için yatırım yapmaya devam ediyor. 2019 yılından bu yana geçekleştirdiği şarj istasyonları yatırımıyla ülkemizde elektrikli otomobiller için şarj ağı kuran ilk otomobil markası olan Porsche, şimdi de Türkiye’nin ilk batarya onarım merkezini Doğuş Oto Kartal’da yer alan Porsche servisinde hizmete aldı.

Batarya onarım maliyeti ve süresi azalacak

Batarya onarım merkezi hakkında bilgiler veren Porsche Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Süleyman Bulut Ejder, “Bu tesis diğer ülkelere de hizmet verecek şekilde tasarlandı. Bir elektrikli araç bataryasına, alt parçalarına kadar onarım hizmeti verebiliyoruz. Arıza veya kaza durumunda değişmesi gereken bataryalar için maliyetleri azaltacak, onarım sürelerini kısaltacağız. Porsche ekibi olarak edindiğimiz tecrübeyle gelecekte bu tesis Audi, Volkswagen, SEAT, CUPRA ve Skoda markalarına da hizmet vermeyi planlıyoruz” dedi.

Bu tesiste bataryaların kullanılmayacak parçalarının geri dönüşümüyle ilgili çalışma başlattıklarını belirten Süleyman Bulut Ejder, “Aynı zamanda geri dönüşüme gitmeyecek kullanılabilir batarya modüllerinin, acil servis araçlarımızda bataryası biten araçların sarj edilmesi veya tesislerimizde elektrik kesintilerinde yararlanmak üzere elektrik enerjisi depolama sürecinde kullanılmasıyla ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.

3 batarya onarım merkezi daha kuracak

Süleyman Bulut Ejder Porsche’nin yatırım planları hakkında ise şunları söyledi: “Porsche markası olarak e-mobilite dönüşüm sürecinde hazırlıklara 2019 sonunda müşterilerimize sunulacak şarj altyapısının çalışmalarıyla başladık. Bu kapsamda 2020 yılında müşterilerimizin ve tüm elektrikli araç kullanıcıları için 7.8 milyon TL yatırımla Türkiye çapında 100 adet sarj istasyonunu ve 320KW DC Türkiye’nin en hızlı şarj istasyonunu kurduk. Türkiye’nin ilk batarya onarım merkezi yatırımı dışında 2022 Yılında da 88 AC sarj istasyonunu, 6 adet yüksek hızlı 320KW DC hızlı sarj istasyonunu ve 3 batarya onarım merkezini daha hizmete sunmayı planlıyoruz.”

Bu haberler ilginizi çekebilir

SEAT, yeni kentsel mobilite markası SEAT MÓ’yu tanıttı
Yeni BMW Motorrad CE 04 2022’nin İlk Çeyreğinde Türkiye’de
Ulaşım Sorununa Elektrikli Çözüm: İkili Ulaşım Entegrasyonu
Hyundai IONIQ 5 Zirvede Yerini Sağlamlaştırıyor
beefull’e, EPDK’dan elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansı
ETİKETLENDİ:bataryadoğuş otoelektrikli araçlarhabermansetPCEEporscheporsche türkiye

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin elektrikli ve hibrit araçlar platformu. Elektrikli Araçlar Dergisi, mikro mobiliteden elektrikli uçaklara kadar geniş bir yelpazede güncel içerik, e-dergi arşivi ve uzman görüşleri sunarak yeşil enerjili ulaşım dünyasına ışık tutmaktadır.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Şartları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Gizlilik Politikası
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?