MAHLE Aftermarket, Satışlarında Büyük Artış Gerçekleştirdi

MAHLE Aftermarket, Satışlarında Büyük Artış Gerçekleştirdi

MAHLE Aftermarket, Satışlarında Büyük Artış Gerçekleştirdi

Satışların olumlu gelişimine destek, ticari araçlar için yedek ve aksesuar parçalarına, elektronik bileşenlere ve alternatif tahrikler için filtrelere yönelik sürekli yüksek talep geldi. Küresel tedarik zincirindeki mevcut gerilimlere rağmen teslim kabiliyetini sağlamak için, iş birimi lojistik yapılarını yeniden düzenledi ve dijitalleşme için kararlı bir rota belirledi. Örneğin, gelecekte tam otomatik lojistik merkezleri olacak, böylece hızlı ve hatasız teslimat sağlanacaktır.

“Çok gergin tedarik zincirlerine ve düşen filo performansına rağmen, zorlu bir pazar ortamında güçlü bir büyüme elde ettik. MAHLE Yönetim Kurulu üyesi ve Aftermarket İş Birimi Başkanı Olaf Henning bir basın toplantısında, “Bu, müşterilerimizin bize duyduğu güveni açıkça gösteriyor” dedi. “Özellikle pil teşhisi alanında küresel rekabetin çok ilerisindeyiz.”

2021’de atölye ekipmanları alanı pazardan çok daha hızlı büyümeyi başardı. MAHLE Aftermarket, bu iş birimini BatteryPRO teşhis araçları serisi ile genişletiyor: Bu yılın Mart ayının sonundan bu yana MAHLE Aftermarket, bağımsız atölyelerin MAHLE teşhis aletindeki E-Scan fonksiyonu ile akü teşhisi yapmasını sağlayan dünyanın ilk tedarikçisi oldu. TechPRO®. Yıl sonuna kadar bu fonksiyon E-Health ve E-Care ünitelerini de içerecek şekilde genişletilecektir.

E-Health, şarj fişi aracılığıyla araç akülerinde teşhis yapar ve ölçülen verileri bulutta değerlendirir. Bu şekilde, bir pilin durumu, filodaki aynı modele ait diğer tüm kayıtlı pillere göre sınıflandırılabilir. Ek olarak, E-Sağlık, bir aracın kalan beklenen ömrüne ilişkin bir tahmin oluşturur. 2022’nin başından bu yana, binek otomobiller için yeni teşhis çözümü, TÜV NORD Mobilität ve tanınmış bir Avrupa filo operatörü ile birlikte pratikte test edildi. Bir sonraki adımda MAHLE Aftermarket, akülü elektrikli kamyonlar ve otobüsler için akü teşhisi de sunacak.

E-Care, araç akülerinin soğutma devrelerinde bakım yapmak için bir servis birimidir. Bu kapsamda araç ve soğutma sıvısı üreticileri kullanılan soğutma sıvıları için belirli değişim aralıkları belirlemektedir. Bu şekilde MAHLE Aftermarket, atölyelerin içten yanmalı motorun ötesinde ek iş hacmi elde etmesini sağlar.

MAHLE Aftermarket’in büyüme stratejisi aynı zamanda ticari araçlar için yedek parça işinin istikrarlı temellerine, büyüyen elektronik bileşenler portföyüne ve alternatif güç aktarma organları için giderek daha geniş bir filtreleme çözümlerine dayanmaktadır. Örneğin şirket, ticari araç parçaları işinin toplam iş hacmi içindeki payını 2030 yılına kadar sürekli olarak artırmayı planlıyor.

Ayrıca MAHLE, geniş dijital bilgi yelpazesini genişletiyor ve geleneksel ve alternatif güç aktarma organları için MAHLE ürünlerinin ilk elden deneyimlenebileceği bir dijital atölye kurdu. MAHLE, tam otomatik lojistik merkezleri kurarak lojistik yapılarını ve tedarik zincirlerini güçlendirme yolunda önemli bir adım atıyor. 2022 yılı sonunda iş birimi, Olive Branch/ABD’de tam otomatik bir depo açmanın ilk adımını atacak. Ve 2023’te başka Avrupa lokasyonları da bunu takip edecek. MAHLE Aftermarket, malların hızlı ve güvenilir bir şekilde taşınmasını garanti etmek için kademeli olarak bir tam otomatik hub ağı kurmayı planlıyor. Bu, mal lojistiği için daha hızlı teslimatlar, daha az iade ve minimum maliyet paylaşımı sağlayarak müşterilere fayda sağlamayı amaçlamaktadır.

Bunları da beğenebilirsin