BMW, 2022 için küçük seri FCEV’yi onayladı

2022'den itibaren BMW, mevcut X5'e dayanan BMW i Hydrogen Next'de küçük bir seri halinde yakıt hücresi sürücüsünün ikinci neslini pilot olarak kullanacak. BMW Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier hidrojen BMW Grubu yetkinlik merkezini ziyaret ettiğinde duyuruyu yaptı.

BMW’ye göre, X5 pilot filosunun üretiminde yakıt hücresi yığınlarının üretimi için otomatik bir araştırma tesisi kullanılacak. Tesis, Alman Federal Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (BMVI) tarafından desteklenen Auto Stack Industrie projesi kapsamında inşa edilmiştir. Yığın ve genel sistem BMW’nin kendi geliştirmeleriyken, istiflerin iç işleyişleri – yani hücreler – işbirliği ortağı Toyota tarafından sağlanıyor.

BMW CEO’su Oliver Zipse, geçmişte teknolojiye hidrojen ve açıklığın avantajlarını defalarca sunarken, Alman Federal Ekonomi Bakanı’nın varlığında yakıt hücresinin başarısına bir koşul ekledi. Zipse, “Karayolu trafiği için, şimdi her şeyden önce gerekli olan şey, hem ticari araçların hem de binek araçların ihtiyaçlarını dikkate alan yakıt ikmali altyapısının genişletilmesidir. “Çerçeve koşullarının nasıl geliştiğine bağlı olarak, hidrojen yakıt hücresi teknolojisi BMW Group’un sürüş portföyünde yeni bir sütun olma potansiyeline sahiptir”.

Altmaier, “Çerçeve koşullarını şekillendireceğiz ve hidrojen teknolojisinin geliştirilmesinde ve kullanımında ekonomiyi aktif olarak destekleyeceğiz” dedi. Bakan, “Ancak hidrojen teknolojilerinin pazarlanabilir şekilde uygulanması şirketlere kalmış” diye ısrar etti. Bu nedenle “Almanya’da bu teknolojiyi bir pazar başarısı yapmak için vizyon, cesaret ve yenilikçi güce sahip birçok şirket var” dedi.

Bunları da beğenebilirsin