Hyundai Elektrikli Araçları için Tarih Verdi

Hyundai, önemli plan ve yatırımlarını açıkladığı Münih Otomobil Fuarı’nda benzinli ve dizel araçlara veda için tarih verdi.

Hyundai Elektrikli Araçları için Tarih Verdi

Marka loniq 5 modeli ile elektrikli araçlar dünyasında ses getirmesiyle beraber, oluşturduğu bu havayı kısa vadede sürdürmeyi planlıyor. Kia ve Genesis gibi grubun diğer üyeleri için de paralel şekilde devam eden dönüşüm sürecinin nihai planı da artık resmiyet kazanıyor. Üreticilerin sadece elektrikli modeller satan oluşumlar haline geleceği takvimleri kademeli olarak duyurma sürecin dahil olan Hyundai, Avrupa merkezli olarak 2035 yılından itibaren kendi takvimini oluşturduğunu duyurdu. 2035 ile birlikte benzinli veya dizel araç satmayacak olan Güney Koreli üretici Avrupa sonrası diğer pazarlarda da bu politikasını uygulacak. Hyundai’nin karbon-nötr hedefiyse 2045 olarak duyuruldu.

2030 yılında satışların yüzde 30’u elektrikli olacak

Marka loniq 5 sonrası modellerine hız vereceklerini Münih Otomobil Fuarı’nda yaptıkları açıklamalarla resmen doğruladılar. Loniq 5 üst modeli loniq 6 için çalışmalar yapan marka, beklentilerini rakamlarla açıkladı.

Yönetim her şey planlandığı gibi giderse 2030 yılında küresel satışlarının yüzde 30’nun elektrikli modellerinden gelmesini bekliyor. 2040 yılına gelindiğinde ise hidrojen yakıtlı modellerin de daha fazla pay sahibi olmasıyla birlikte bu hedef karma olarak yüzde 80’e sabitlenmiş durumda. 2035’ten itibaren Avrupa odağında benzinli ve dizel motorlu araçlara vedayı içerecek adım 2040 yılında küresel çapta atılacak. 2025 ile birlikte de hidrojen yakıt hücresi üzerine geliştirilen iddialı modeller bizi bekliyor.

Bunları da beğenebilirsin