Samsung ve Stellantis, ortak Elektrikli Araç için Batarya konusunda anlaştı

Reuters'de yer alan habere göre Güney Koreli pil üreticisi Samsung SDI ve küresel otomobil üreticisi Stellantis NV, Kuzey Amerika pazarı için ortak elektrikli araç (EV) pilleri üretme konusunda anlaştılar.

Samsung ve Stellantis, ortak Elektrikli Araç için Batarya konusunda anlaştı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronics’in bir iştiraki olan Samsung SDI’nin hali hazırda Güney Kore, Çin ve Macaristan’da BMW  ve Ford Motor gibi müşterilere tedarik sağlayan EV pil tesisleri bulunuyor. Konuyla ilgili bilgisi olan kişi Reuters’e verdiği demeçte, “İki şirket (Samsung SDI ve Stellantis), Kuzey Amerika için EV pilleri üretmek için bir Mutabakat Zaptı imzaladı” dedi. Kaynak, konunun hassasiyeti nedeniyle anonimlik durumundan bahsetti. Kişi, batarya ortak girişiminin yerinin incelenmekte olduğunu ve daha sonra açıklanacağını söyledi.

Temmuz ayında Reuters, bir şirket kaynağına atıfta bulunarak Samsung SDI’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde bir pil tesisi kurabileceğini bildirdi.  Güney Kore’nin Yonhap haber ajansı daha önce iki şirketin endüstri kaynaklarına atıfta bulunarak ABD’de bir fabrika kurmayı planladıklarını bildirmişti. Samsung SDI ve Stellantis, Reuters’e ulaştığında hemen bir yorum yapmadı.

Bununla beraber Stellantis Pazartesi günü, pil üreticisi Güney Koreli LG Energy Solution (LGES) ile Kuzey Amerika için pil hücreleri ve modülleri üretmek için bir ön anlaşma yaptı. 

Samsung SDI’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde bir pil tesisi kurabileceğini bildirdi. Samsung SDI’nin hisseleri 0300 GMT itibarıyla %2,6 artarken, KOSPI (.KS11) kıyaslama endeksindeki %0,6 artış oldu.

Bunları da beğenebilirsin