Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Elektrikli Araçlar DergisiElektrikli Araçlar DergisiElektrikli Araçlar Dergisi
  • Otomobil
    • İncelemeler
    • Menzil Testleri
    • Yeni Modeller
  • Mikromobilite
    • Motosiklet
    • Bisiklet
    • Scooter
  • Ticari & Toplu Taşıma
    • Kamyon
    • Otobüs
    • Traktör
    • Lojistik
    • Uçak
  • Şarj & Teknoloji
    • Batarya Teknolojisi
    • Şarj İstasyonları
    • Yazılım
  • Sektörel
    • Röportajlar
    • Fuarlar
    • Analizler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Elektrikli Araçlar DergisiElektrikli Araçlar Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Otomobil
  • Ticari & Toplu Taşıma
  • Mikromobilite
  • E-Dergi
Ara
  • Otomobil
    • İncelemeler
    • Menzil Testleri
    • Yeni Modeller
  • Mikromobilite
    • Motosiklet
    • Bisiklet
    • Scooter
  • Ticari & Toplu Taşıma
    • Kamyon
    • Otobüs
    • Traktör
    • Lojistik
    • Uçak
  • Şarj & Teknoloji
    • Batarya Teknolojisi
    • Şarj İstasyonları
    • Yazılım
  • Sektörel
    • Röportajlar
    • Fuarlar
    • Analizler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
GenelHaberler

Citroën’in Yeni Ceo’su Xavier Chardon Oldu

26 Mayıs 2025
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 2 dakikadır.
PAYLAŞ

Fransız otomotiv devi Citroën’in yönetiminde önemli bir atama gerçekleşti. Bu kapsamda Xavier Chardon, Stellantis Genişletilmiş Avrupa Operasyon Direktörü Jean-Philippe Imparato’ya bağlı olarak Citroën CEO’su olarak atandı. Institut Commercial de Nancy mezunu olan Xavier Chardon, kariyeri boyunca Fransa, Avrupa ve Çin otomotiv sektöründe çeşitli rollerde görev aldı. 1994 yılında PSA Group’a katılan ve kariyerine Citroën İtalya’da başlayan Chardon, markanın genel merkezinde farklı pozisyonlarda görev yaptıktan sonra 2001’de Citroën Danimarka’nın ve 2004’te Citroën Almanya’nın yönetimini üstlendi. PSA Group’ta 2007 yılından 2009 yılına kadar Pazarlama, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapan Chardon, 2009-2011 yılları arasında da Citroën Fransa’nın Genel Müdürlüğü görevini üstlendi.

2012’de Volkswagen AG’ye Avrupa Satış Başkan Yardımcısı olarak katılan Xavier Chardon, 2014 yılında Küresel Pazarlama ve İletişimden Sorumlu olarak Volkswagen AG’deki kariyerine devam etti. 2016 yılında Volkswagen Pazarlama ve Müşterilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaya başlayan Chardon, 2017 yılından 2018 yılına kadar Volkswagen Çin’de “Dijitalleşme Proje Evi” birimine liderlik yaptıktan sonra SAIC-Volkswagen ortak girişiminin Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcılığı görevini devraldı. 2021’de Fransa’ya geri döndü ve Volkswagen Group Fransa’nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

 

Konu hakkında değerlendirme yapan Stellantis Genişletilmiş Avrupa Operasyon Direktörü Jean-Philippe Imparato, “Thierry Koskas’a, son iki yılda Citroën markasına liderlik ettiği ve son olarak yeni C5 Aircross’un tanıtımıyla ürün yenilenmesini sağladığı için teşekkür etmek istiyorum. Citroën’in liderliğine Xavier Chardon’ı getirdiğimiz için çok mutluyuz. Zengin ve kapsamlı kariyeri, otomotiv sektöründeki uzmanlığı ve marka hakkındaki bilgisi, Citroën’i yeni ufuklara taşıma ve pazardaki benzersiz konumunu güçlendirmede önemli olacak” dedi.

Bu haberler ilginizi çekebilir

ABB Elektrifikasyon’dan Kocaeli Üniversitesi’ne Modern Eğitim Laboratuvarı Desteği
Bayram Enerjisi En Yakıt’la Yükselecek
Yeni Cıtroën Ë-C5 Aircross Portekiz’de “Yılın Aile Otomobili” Seçildi
MAN araçları zorlu kış testlerinden başarıyla geçti
Karea İlk Modeli Fit’i Tanıttı
ETİKETLENDİ:anahaberceoCitroenelektrikelektriklihabermansetXavier Chardon

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin elektrikli ve hibrit araçlar platformu. Elektrikli Araçlar Dergisi, mikro mobiliteden elektrikli uçaklara kadar geniş bir yelpazede güncel içerik, e-dergi arşivi ve uzman görüşleri sunarak yeşil enerjili ulaşım dünyasına ışık tutmaktadır.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Şartları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Gizlilik Politikası
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?