Anadolu Isuzu, İTÜ Çekirdek ile Altın Paydaşlık Anlaşması İmzaladı

Anadolu Isuzu, İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi ile başlattığı iş birliğiyle inovasyon ve teknolojideki birikimini otomotiv ve yaşam alanlarında yenilikçi ürün ve hizmetler geliştiren yeni girişimlerle birleştiriyor. İmzalanan anlaşma ile Anadolu Isuzu, İTÜ Çekirdek’te bulunan ya da ileride katılacak olan startup’larla çeşitli alanlarda iş birliği ve destek sağlamanın ötesinde ortak ürün ve hizmetler geliştirmeyi de hedefliyor. İş birliği kapsamında desteklenecek girişimler, otomotiv ve ulaşımın yanı sıra geleceğin akıllı yaşamına uygun çözümler geliştirenler arasından belirlenecek. Anadolu Isuzu, bu sayede ulaşım ve yaşamın entegre olduğu her alanda etkinliğini yükseltmeyi amaçlıyor.

94 ülkeden 1900 kadar kuluçka ve hızlandırma merkezinin hizmet, performans ve çıktılarına dair verileri karşılaştırarak bir endeks oluşturan UBI Global’ın açıkladığı listede, en zor ve en büyük kategoride “Dünyanın En İyi Kuluçka Merkezi” olarak seçilen İTÜ Çekirdek her yıl 100’lerce startup’a ev sahipliği yaparak yeni girişimlerin yola daha güçlü çıkmasına katkı sağlıyor. Bugüne kadar 4 binden fazla girişimin desteklendiği İTÜ Çekirdek’te 1200 girişim şirketleşerek iş dünyasındaki yerini aldı.

Anadolu Isuzu

Anadolu Isuzu yenilikçi fikirlerin ve girişimlerin gelişimini destekliyor

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Otomotiv endüstrisinin hızla dönüştüğü bu dönemde Ar-Ge yetkinliklerimizin yanı sıra girişim ekosistemini destekleme ve iş ortaklıkları ile büyüme konusuna büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda İTÜ Çekirdek ile yaptığımız iş birliği kapsamında destek vereceğimiz girişimler ile birlikte mobiliteyi daha çevreci, güvenli ve konforlu kılacak yenilikçi teknolojiler, ürünler ve hizmetler geliştireceğiz. Sahip olduğumuz yenilik odaklı vizyonu yeni girişimlerle buluşturacağımıza ve birlikte pek çok başarı hikayesine imza atacağımıza inanıyorum.”

Anadolu Isuzu teknoloji hamleleriyle öne çıkıyor

İTÜ Çekirdek ile gerçekleştirilen iş birliği öncesinde de farklı kurumlarla önemli çalışmalara imza atan Anadolu Isuzu, 2022 Kasım ayında mobil geniş bant iletişim teknolojileri alanında Türkiye’nin önde gelen kurumu olan ULAK Haberleşme A.Ş. ile akıllı ulaşım sistemleri geliştirmek amacıyla bir protokol imzalamıştı. İki kurumun birlikteliği geleceğin şehirleri için akıllı ulaşım çözümleri geliştirilmesini sağlayacak. Akıllı ulaşım sistemleri, araçlar ile araçların, binaların, sistemlerin, yayaların, nesnelerin haberleşmelerini sağlayarak büyük şehirler için yaşamı ve hareketliliği daha sürdürülebilir hale getiriyor. Anadolu Isuzu, akıllı ulaşımın bir parçası olan haberleşme sistemleriyle donatılacak araçları ile 20’den fazla farklı alandaki verileri, şehirlerin ve sakinlerinin kullanımına sunacak.

Anadolu Isuzu’nun gerçekleştirdiği teknolojik gelişmeler ödüllendirilmeye de devam ediyor. Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği tarafından düzenlenen 6. Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri’nde, Hareketlilik Teknolojisi kategorisinde Bağlantılı Araçlar (V2X) projesi ile ödül aldı. Proje, geçen yılın sonunda ULAK Haberleşme ile başlatılan ve akıllı şehir ile akıllı ulaşımı birleştiren uygulamayı temsil ediyor.

Bunları da beğenebilirsin