Bosch’dan Elektrikli Araçlarda “Şarj Adaptörü” çözümü

Marka, dünyanın ilk kontrol kutusu olmadan sarj olabilen elektrikli araç sarj kablosubu üretti.

Bosch’dan Elektrikli Araçlar “Şarj Adaptörü” çözümü

Bosch’un yeni teknolojiler ile donatılmış entegre kontrol ve güvenlik bakımından tam not alan yeni esnek akıllı sarj kablosu, kablo içikontrol kutusu olarak bilinen “şarj adaptörü” olmadan 230 voltluk prizde sarj etme imkanı sunuyor. 3 kilogramdan az olduğu düşünülen kablo IAA Mobility 2021’de ilk kez kullanıcılarla tanıştı.

 Kontrol kutulu sarj kablolarına göre yüzde 40 daha az ileri teknolojiye sahip kablo, ağırlık olarak tasarruf sağlamakla beraber bagajda da son kullanıcıya avantaj sağlıyor. Tip 2 adaptörler ve ev tipi fişler ile geldiğinden, evdeki prizde veya yoldaki şarj istasyonundan şarj etmek isteyen sürücüler, artık ikinci bir kabloya ihtiyaç duymayacak. Aslında elektrikli otomobilleri şarj etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Evde araç sarj etmek kolaylaşacak

Üç fazlı kablo, 22 kilowatt’a kadar mod 2 ve mod 3 alternatif akım ile şar şarj imkânı sağlıyor. Esnek akıllı şarj kablosuyla, evde şarj ederken bir elektrik panosuna gerek kalmıyor. Müşteriler de aslında bunu istiyor. Avrupa’da elektrikli otomobil sürücülerinin yüzde 84’ü akşam veya gece evde aracı yeniden şarj ediyor. Tahmin edeceğiniz gibi bu ürün tam bu kitleye hitap ediyor.

Bunları da beğenebilirsin