Hitachi ABB otobüs filoları için şarj çözümü sunuyor

Hitachi ABB Power Grids, sistem tabanlı bir yaklaşıma sahip elektrikli otobüsler için 'ızgaradan prize' şarj sistemi olan Grid-eMotion Fleet'i sundu. Çözüm, daha az altyapıya sahip daha fazla aracı şarj etmek için geliştirilmiştir.

Grid-eMotion Fleet bir DC şarj çözüm. Şarj sistemi esasen tüm şebeke bağlantısı ve şarj sistemlerinin birlikte kurulduğu standart konteynerlerden oluşur. Bu, toplu taşıma operatörlerinin otobüs depolarının ve elektrikli kamyon filolarının park alanlarının elektriklenmesini kolaylaştırmalıdır.

Özellikle, Hitachi ABB Power Grids, AC şebekesine geleneksel bir bağlantıyla karşılaştırıldığında, çözümün büyük bir filoyu şarj etmek için gereken alanda yüzde 60’lık bir azalma sunması gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda depo kablolaması yüzde 40 azaltılır. Hitachi ABB Power Grids’deki Grid Entegrasyon İş Birimi Genel Müdürü Niklas Persson, sistem “toplu taşıma ve ticari EV filolarını yöneten herkes için” bir varlık olacak.

Seçilen yapılandırmaya bağlı olarak, şarj kapasitesi 50 ila 600 kW arasındadır ve kablolu CCS şarjına ek olarak çeşitli pantograf şarj cihazları da mümkündür. Şarj noktalarının kendileri çok basit tutuldu ve CCS versiyonunda, şarj işlemini başlatmak için bir veya iki 4,5 metre uzunluğunda kabloya ek olarak dokunmatik ekranlar sunuluyor.

Bunları da beğenebilirsin