Jeep Renegade & Compass artık PHEV

Jeep, Şubat ayında Renegade ve Compass'ın PHEV sürümlerinin 'İlk Sürümü' için ön siparişleri açtıktan sonra Jeep şimdi iki yarı zamanlı elektrikli araç için tüm model yelpazesinin tüm ayrıntılarını veriyor.

Fiat Chrysler Automobiles’e göre Renegade 4xe ve Compass 4xe, 21 Temmuz’dan itibaren Avrupa’da sipariş edilebilir. Teslimatlar Eylül ayında yapılacaktır. Renegade 4xe için fiyatlar 32.600 £ ‘dan başlar, Compass 4xe için ‘Sınırlı’ versiyonda 41.136.13 Euro (Almanya’da). “Trailhawk” veya “S” satırlarında, Renegade 4xe en az 36.500 £, Pusula 4xe 45.425.21 Euro’ya (Alman fiyatı) mal olacak.

Her iki model de isteğe bağlı olarak 7.4 kW AC’ye kadar şarj edilebilen 11.4 kWh’lik bir pile dayanıyor. Ardından şarj süresi 100 dakika olmalıdır. İki model 3 kW fabrika çıkışı ile şarj edilebilir ve şarj işlemi 3,5 saat sürmelidir. FCA, elektrikli menzilin 50 kilometrede olduğunu ancak eski NEDC modunda ölçüldüğünü gösterir.

Arka akstaki 44 kW elektrik motoru da aynı. İki Jeep PHEV bir transaks sistemine dayanmaktadır: benzinli motor sadece ön tekerlekleri otomatik şanzıman ile tahrik eder ve bir elektrik motoru ile ikinci elektrik motoru arka aksa monte edilir. Bu, BMW 225xe ve Mini Countryman Cooper S E’ye benzeyen iki Jeep 4xe modelinin, her iki motor aynı anda çalışırken dört tekerlekten çekişli araçlar haline gelmesini sağlar. Bagajın altına monte edilen elektrik motoruna rağmen, 330 litrelik (Renegade) ve 420 litrelik (Pusula, arka koltuk arkalıkları dik pozisyonda) olan kargo bölmesinin hacminin “pratikte” yanmalı motorlarınkine karşılık gelmesi beklenir.

Bunları da beğenebilirsin