Mercedes EQS 700 km menzile sahip olabilir

Daimler CEO'su Ola Källenius geçtiğimiz günlerde EQS hakkında Yıllık Toplantıdaki konuşmasında ayrıntıları açıkladı. Tamamen elektrikli bir mimariye dayanan tamamen elektrikli lüks sedan, “Mercedes'te yeni bir dönemin” müjdecisi olacak.

Buna ek olarak, Daimler yönetim kurulu başkanı elektrikli S sınıfı muadilinin “WLTP’ye göre 700 kilometreden fazla menzil” sunması gerektiğini belirtti. Vision EQS konsept otomobili geçen yıl sunulduğunda, “700 kilometreye kadar” WLTP menzilinden bahsedildi.

Källenius’un “gelecek yıl” ile tam olarak ne anlama geldiğini açık tutuyor – gerçek piyasa lansmanı veya sadece gerçek üretim modelinin sunumu. Källenius’un şimdi açıkladığı gibi, üretim versiyonu Sindelfingen’deki Fabrika 56’daki üretim hattını kapatacak. Pil takımları Untertürkheim fabrikasından gelecek. Bunu “Almanya’nın bir iş yeri olarak gelecekteki yaşayabilirliğinin simgesi” olarak görüyor.

Premium rakibi BMW, iyi bilindiği gibi, çoklu enerji yaklaşımı üzerine inşa ederken ve yanmalı motorlarla aynı temelde akülü elektrikli modeller oluşturmak isterken (potansiyel EQS rakibi olarak 7 Serisi dahil), Stuttgart bir tamamen elektrikli platform. “Bu, pillerin konumundan otomobilin tasarımına kadar tamamen yeni olanaklar sunuyor.” diyor Källenius.

Bunları da beğenebilirsin