Morimura grubunda bulunan dört şirket ortak girişim için imza attı

Morimura grubundaki dört şirket (NORITAKE CO., LIMITED, TOTO LTD., NGK INSULATORS, LTD., ve NGK SPARK PLUG CO., LTD.) Solid Oksit Yakıt Hücresi için ortak girişim kurma ile ilgili bir mutabakat anlaşması imzaladı.

Morimura grubunda bulunan dört şirket (NORITAKE CO., LIMITED (Başkan: Hiroshi Kato, bundan sonra NORITAKE), TOTO LTD. (Başkan: Madok Kitamura, bundan sonra TOTO), NGK INSULATORS, LTD. (Başkan: Taku Oshima, bundan sona NGK), NGK SPARK PLUG CO., LTD. (Başkan: Shinichi Odo,

Bundan sonra NGK SPARK PLUG)) birlikte Solid Oksit Yakıt Hücresi (SOFC) için ortak girişim (JV) kurma ile ilgili bir mutabakat anlaşması kararlaştırmışlar ve JV kuruluşuna ilişkin nihai bir plan yapmak için mutabık kalmışlardır.

Her şirketin teknolojisine sahip olduğu SOFC’nin küçük bir ölçekte bile yüksek verimli enerji üretim sistemini gerçekleşmesi beklenmektedir. Bunun ötesinde, ek kullanımı, iş ve endüstriyel kullanım ve benzeri gibi çeşitli alanlarda enerji ve çevre problemlerini çözmek için önlemlerden biri olacağı beklenmektedir. SOFC’nin geliştirilmesinde büyük teknolojik zorluklar vardır, örneğin: enerji üretiminde esas malzeme olarak seramiğin kullanılması ve yüksek sıcaklıkta reaktif bir atmosferde çalışması gibi. SOFC’nin ticari hale gelmesi ve pratikte uygulanmasında ana konular düşük maliyet ve yüksek dayanıklılıktır; ancak, ömür süresinin değerlendirilmesi ve bununla ilgili teknolojilerin araştırma ve geliştirmesinin gerçekleştirilmesi uzun zaman almaktadır. İlave olarak, ticari bir ürün haline gelene kadar oldukça fazla gayret gösterilmesi gerekmektedir. Bu nedenle Morimura grubu içindeki dört şirket JV’in kârlılığı artırabilmek için kurumsal değerini maksimize etmek üzere birlikte çalışacaktır.

Bunları da beğenebilirsin