SANLAB Learning Technologies, simülasyon teknolojileri geliştiriyor

SANLAB Learning Technologies, Türkiye’nin birçok farklı sektöründe ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilebilmesi için simülasyon teknolojileri geliştiriyor. Geliştirdiği simülasyonlar mesleki eğitimde etkin olarak kullanılıyor. SANLAB Learning Technologies markası ile Türkiye’nin bu alandaki lider aktörlerinden biri olarak çalışmalarını sürdürüyor. Kaynak, forklift, CNC gibi her dönem ihtiyaç duyulacak mesleklerin yanı sıra elektrikli araç bakımı, motor montaj, gaz dolum, ilaçlama, boya, şarj istasyonu kurulumu gibi yeni dönemde ihtiyaç duyulan meslekler için eğitim teknolojileri geliştiriyor. Bireylerin öğrenme ihtiyaçlarına cevap veren çözümleri ile öğrenmeyi hızlı, kolay ve etkin hale getiriyor.

Geliştirdiği sanal gerçeklik çözümleri kimyadan lojistiğe, elektrikli araçtan tarıma birçok sektörde kullanılıyor

Bugünün ve geleceğin meslek alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine imkân veriyor. Öğrenme ihtiyaçlarına en uygun şekilde tasarlanmış sanal eğitim ortamları ile eğitim sürelerini ve maliyetlerini en aza indirirken, iş kazası risklerini ortadan kaldırıyor. E-öğrenme çözümleri ile öğrenme sürecini zaman ve mekândan bağımsız hale getiriyor.  SANLAB tarafından geliştirilen teknolojiler, Türkiye’nin 56 ilinde 240’tan fazla noktada ve Avrupa, Amerika, Asya olmak üzere 3 farklı kıtada kullanılıyor. Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, Belediyeler, Üniversiteler, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı mesleki eğitim kurumları ve özel şirketler tarafından öğrenme süreçlerine dahil ediliyor ve 30’dan fazla meslek için insan kaynağı yetiştiriyor. Ayrıca, geliştirdiği sanal gerçeklik çözümleri kimyadan lojistiğe, elektrikli araçtan tarıma birçok sektörde kullanılıyor.

SANLAB

Son dönemde elektrikli araçlarda yaşanan gelişmeler bu alanda çok sayıda insan kaynağı ihtiyacını beraberinde getiriyor. Elektrikli araç bakımı, batarya modülü oluşturma, pil ve batarya montajı, şarj istasyonu kurulumu gibi yeni meslekler ortaya çıkıyor. Böyle bir durumda zincir servis ağlarında çalışacak çok sayıda nitelikli eleman ihtiyacı ortaya çıkıyor. Sadece Türkiye’de en az 100 bin bakımcıya ihtiyaç olacağı öngörülüyor. Tüm dünyaya bakıldığında ise bu ihtiyaç on milyonlarla ifade ediliyor. Bu durumda, doğru model ile işgücünü yeni iş kollarına aktarmak gerekiyor. SANLAB Learning Technologies, geliştirdiği Elektrikli Araç Bakım Simülatörü ile bu geçişi kolaylaştırıyor.

SANLAB, hem teknoloji hem de eğitim yatırımları yapıyor

Bireyleri otomotiv satış sonrasında yaşanacak dönüşüme hazırlıyor.  Elektrikli Araç Bakım Simülatörü, kullanıcıya sanal bakım atölyesinde gerçekçi bir mesleki öğrenme deneyimi sunuyor. Elektrikli araçların yapısını, bileşenlerini, çalışma ve bakım prensiplerini teorik ve pratik seviyede öğretiyor. Elektrikli araçlara özgü iş sağlığı ve güvenliği proseslerini de öğreten yazılım, yüksek gerilimde güvenli çalışma ortamı sağlıyor. Türkiye’nin 7 farklı noktasına elektrikli araç simülasyon merkezi kuran SANLAB, yıl içerisinde bu sayıyı 14’e çıkarmayı hedefliyor. Firma, bir yandan da elektrikli ve hibrit araçlar alanında eğitimler vermeye devam ediyor. Bu alanda daha fazla kişiye erişmek için hem teknoloji hem de eğitim yatırımları yapıyor. Elektrikli Araç Bakım Simülatörü’nü uluslararası arenaya çıkarmayı hedefleyen firma, teknolojisinin online platform ile bireysel kullanıcıya erişmesini sağlamayı planlıyor.

Bunları da beğenebilirsin