Volkswagen’in yeni Elektrikli Aracı ID.3, Hankook Winter i*cept evo 3 lastiklerini kullanarak yeni bir dünya rekoru kırdı

Lastik üreticisi Hankook, Volkswagen’in kampanya aracı olan VW ID.3’e yeni Winter i*cept evo 3 lastiklerini takarak “ID.3 Almanya Turu”nun başarısını destekledi. Almanya sınırları içerisinde 65 gün boyunca 28.000 kilometreden fazla sürüş gerçekleştiren ekip, tek bir ülke içerisinde bir elektrikli araç ile en uzun yolculuk alanında dünya rekorunu kırdı.

Premium latik üreticisi Hankook, Volkswagen ID 3 modeli üzerinde yer alan Winter i*cept evo 3 lastikleriyle “ID.3 Almanya Turu”nu başarıyla tamamladı. Söz konusu tur, geçtiğimiz Eylül ayında Almanya’nın en önemli kış sporları noktalarından biri olan ve Almanya’nın güney otel bölgesi olarak görülen Oberstdorf’da başladı. Global araç projelerinde uzman bir kuruluş olan CHALLENGE 4’ten organizatör Rainer Zietlow ve yardımcı sürücü Dominic Brüner, Volkswagen ID.3’ün uzun mesafe kapasitesini ölçmek ve Almanya’daki şarj istasyonu alt yapısını değerlendirmek için Almanya’nın her noktasını 65 gün boyunca gezdiler. 28.198 kilometre yaptıktan sonra, ülkenin en uç (kuzey) noktasındaki ada olan Sylt’in kuzey kısmına, yani son duraklarına vardılar. Ekip, elektrikli bir araçla bir ülke sınırları içerisinde en uzun kesintisiz yolculuk rekorunu Covid-19 kısıtlamalarına rağmen kırdı. Yolculuk esnasında aracı şarj için hızlı şarj istasyonlarını ve ziyaret ettikleri farklı Volkswagen bayilerinde kurulu olan yeni duvar kutularını kullandılar.

Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı rekor ile ilgili olarak şu ifadelerde bulundu: “Rainer Zietlow ve ekibini bu zorlu dönemde elde ettikleri başarıdan ötürü tebrik ediyoruz. Yeni kış lastiğimiz olan i*cept evo 3’ün bu harika yolculuğun bir parçası olması ve ekibin başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu performansı, güvenliği ve güvenilirliği sunması nedeniyle de ayrıyeten mutluyuz.”.

Yolculuk sırasında Hankook’un en yeni ultra yüksek performans kış lastiği olan Winter i*cept evo 3, 215/55R18 99V XL ebatında kullanıldı. İlk defa yönlü bir desenin kullanıldığı üçüncü nesil Winter i*cept evo,  kayma riskine karşı yalnızca mükemmel bir güvenlik sunmakla kalmıyor, aynı zamanda ıslak yollarda ve düşük hava sıcaklıklarında üstün yol tutuşu da sağlıyor. Elektrikli araçlarda yüksek tork değerleri hemen hemen eksiksiz şekilde hızla yola aktarıldığından, bu özellik elektrikli araçlar için oldukça önem teşkil ediyor. Hankook’un yeni ultra yüksek performans  kış lastiği, Avrupa’nın lider otomotiv dergisi olan Auto Bild tarafından verilen en yüksek derece olan “Örnek Niteliğinde” derecesine layık görüldü.

Rekor sahibi sürücü Raider Zietlow ise; “Sportif bir araç olan VW ID.3 gibi elektrikli araçların özellikle yüksek performans düzeyinde bu lastiklere uyguladıkları basınç çok büyük. Yeni Hankook kış lastikleri, anlık olarak gelen sportif ve yüksek torka karşın baskın kış şartları ve soğuk havada dahi yolculuk boyunca gerekli yol tutuşunu sürekli bir biçimde sağladı. Sonuç olarak, aracımızın performansına güvenimiz daima tamdı.” açıklamasında bulundu.

Lastik üreticisi Hankook, Ar-Ge alanında geleceğe dönük yatırımları ve üstün teknolojinin kullanımıyla elektrikli araç lastikleri segmentindeki varlığını daha da üst noktalara istikrarlı şekilde taşıyor. Şirket diğer öncü elektrikli araç üreticilerine lastik tedarik etmenin yanı sıra, yeni bir elektrikli araç olan Porsche Taycan için de Ventus S1 evo 3 ev lastik modelini sunduğunu yakın zamanda açıkladı. Buna ek olarak Hankook, yeni ve tamamen elektrikli üçüncü nesil yarış araçlarının FIA Dünya Şampiyonası çerçevesinde tüm dünyada mücadele gösterdiği “ABB FIA Formula E Dünya Serisi”nde 2022-2023 sezonundan sonra geçerli olacak şekilde özel lastik tedarikçisi olacağını da duyurdu.

 

Bunları da beğenebilirsin