PEUGEOT’dan Yeni Elektrik Performansı Gösteren Cesur ve Çevik SUV

PEUGEOT 2008, üç yılı aşkın bir süredir B segmenti SUV pazarında en çok satanlar listesinde yer alıyor ve şimdi de tasarım, teknoloji ve elektrifikasyon açısından yeni bir adım atıyor.

PEUGEOT 2008, üç yılı aşkın bir süredir B segmenti SUV pazarında en çok satanlar listesinde yer alıyor ve şimdi de tasarım, teknoloji ve elektrifikasyon açısından yeni bir adım atıyor. 2019’un sonunda lanse edilen ve yaklaşık 700.000 adet üretilen PEUGEOT 2008, Avrupa’da B segmenti SUV satışlarında her zaman podyumda yer aldı ve hatta 2021’de bu listenin zirvesinde yerleşti.

Bu modelin başarısı, özellikle 75.000’den fazla üretilen 2019’dan itibaren kendi segmentinde elektrifikasyonun öncüsü olan E-2008’den geliyor. 2022’deki versiyon satışlarının %17,4’ünü oluşturarak Avrupa’da B segmentindeki elektrikli SUV satışlarında podyuma çıktı. Peugeot Tasarım Müdürü Matthıas Hossann, “Yeni 2008 ile PEUGEOT, teknolojik ve kedigil kimliğini güçlendirmeye devam ediyor. Tasarım çalışmasının ana unsurlarından biri, 3 pençeli imzayı büyüten ön ucun sahnelenmesidir. Bu SUV’u tüm pazarlarda bu kadar başarılı kılan sağlam ve kaslı stili geliştiriyor ve yeni 2008’in deneyimlediği üst pazar hamlesini gösteriyor “ dedi.

Yeni 115kW/156bhp tamamen elektrikli motor

PEUGEOT 2008’in müşterileri, her şeyden önce, genel olarak zarif, güçlü ve sağlam olarak tanımlanan güçlü tasarımıyla dikkat çekiyor. Yeni 2008’i özellikle aktif aileler için uygun bir SUV yapan çok yönlülüğü ve çevikliği de takdir ediliyor.

Yeni PEUGEOT 2008, İspanya’daki Vigo fabrikasında üretiliyor. ACTIVE, ALLURE, GT olmak üzere üç versiyona dayalı bir ürün yelpazesi ve 406 km’ye kadar menzile (WLTP kombine çevrim) sahip yeni 115kW/156bhp tamamen elektrikli motor da dahil olmak üzere dört motorla 2023 yazında satışa sunulacak. ). Ürün yelpazesi, 2024’te yeni bir hibrit motorun gelişiyle genişletilecek.

PEUGEOT

ALLURE: Daha da güçlü bir kişilik için iddialı bir SUV tasarımı

Stil, Peugeot 2008’in lansmanından bu yana başarısının merkezinde yer alıyor. PEUGEOT tasarım ekibinin önündeki zorluk, SUV statüsünü yükselterek ve üst pazar hamlesi hakkında muhteşem bir açıklama yaparak karakterini daha da güçlendirmekti.

Peugeot Ürün Müdürü Jerome Mıcheron,  Yeni PEUGEOT 2008, her zamankinden daha fazla SUV olan tasarımı, yeni nesil bağlanabilirliği ve %100 elektrikli versiyonu için daha da fazla menzili sayesinde üst pazardaki hamlesini teyit ediyor ve yeni bir boyuta giriyor. Yeni E-2008, en son elektrik teknolojisi ile donatılmıştır ve 400 km’nin üzerinde bir menzil sunar.Çok aktif bir pazarda, yeni PEUGEOT 2008, kompakt SUV podyumunun zirvesinde kalmak için gereken her şeye sahiptir.Devam edecek. PEUGEOT değerlerini mükemmel bir şekilde somutlaştıran, sürdürülebilir bir deneyim arayan geniş bir müşteri kitlesine hitap etmek” dedi.

Önde, yeni bir PEUGEOT ışık imzası

Yeni 508 sedan ve 508 SW’den sonra 2008, yeni PEUGEOT imza farını benimseyen ikinci model. Bu, yeni 2008’de tampondaki parlak siyah eklere entegre edilmiş üç dikey ışık pençesi ile karakterize edilir. Kombinasyon, 2008’in güçlü kişiliğini ve sağlam SUV tasarımının altını çizer. Tüm sürümler bu yeni ışık imzasına sahiptir. GT versiyonlarında, üç pençenin çarpıcı etkisi ilk kez tam LED farların aydınlatılmasında üç ışık modülünün kullanılmasıyla genişletilir. Bu, onlara özel bir ön uç imzası vererek GT versiyonlarını serinin geri kalanından ayırır.

Arkada, yeniden tasarlanmış bir ışık imzası

Yeni 2008’in tüm versiyonlarındaki yeni LED stop lambaları, bir PEUGEOT’un arkasını karakterize eden simgesel üç tırnağı yeniden tasarlıyor. Burada, otomobilin duruşunu görsel olarak genişletmeye katkıda bulunan ince ve zarif, üst üste bindirilmiş üç yatay çift çıtadan oluşuyorlar. Geri vites lambaları ve göstergeleri de LED’dir.

Bunları da beğenebilirsin