Sharz.net ve” Şarj Club” İle Geniş Bir Şarj Ağı Ördü

Sharz, elektriklileşme sürecini hızlandırmak ve sektörde bir ilke imza atmak için büyük bir adım gerçekleştirdi. EVS Elektrikli Vasıta Sistemleri A.Ş. şirketi, Sharz markalı 300’den fazla elektrikli araç şarj istasyonu ile Türkiye’deki elektrikli araç sahiplerine hizmet verirken bu hizmeti daha geniş kitlelere ulaştırmak üzere teknoloji yeniliklerini iş ortakları ile paylaştı. EVS, geliştirmiş olduğu şarj teknolojilerini bu işe yatırım yapan şarj istasyonu işletmecilerinin kullanımına açarken; aralarında önemli şirketlerin bulunduğu toplam 27 şirketle “Şarj Club” oluşumunu ortaya çıkararak bahsi geçen şarj operatörlerinin istasyonlarını ortak kullanıma açmasını sağladı.

“Elektrikli araç sayısı bu yıl rahatlıkla 150 bine ulaşacağı için şimdiden geleceğe hazırlanıyoruz.”

Konuyla ilgili konuşan EVS Genel Müdürü ve Sharz.net Proje Koordinatörü Ayşe Ece Şengönül, “Tıpkı ortak ATM’ler gibi iş birliği yaptığımız ve kurulum desteği sağladığımız markaların şarj istasyonlarının ortak kullanıma açılmasına öncülük yaparak elektrikli araç sahiplerinin ortalama 1000 adet üzerinde geniş bir ağda tüm istasyonları kolayca kullanmasını amaçlıyoruz. Elektrikli aracı olanlar için önemli bir problemi ortadan kaldırıyoruz. Bugün 60 bin olan elektrikli araç sayısı bu yıl rahatlıkla 150 bine ulaşacağı için şimdiden geleceğe hazırlanıyoruz.” dedi.

Yakın zamanda yeni yatırım planlarını açıklayan Sharz, elektrikli araçların kullanımını yaygınlaştırmak adına önemli bir proje gerçekleştirdi. Şarj istasyon ağı işletme lisansı alan şirketler, şarj ünitelerini merkezden çalıştırmak ve müşterileri ile ödeme sistemlerini yönetmek için gelişmiş yazılımlara ihtiyaç duyuyor. “Şarj Club” adını verdiği toplulukla birlikte yazılım ve alt yapı desteği sağladığı çözüm ortağı 27 adet şarj ağı işletmesinin bir araya getiren EVS’nin şarj operatörü şirketi Sharz.net ise artık tüketicilerin aynı anda 1000 adet üzeri şarj istasyonunu kullanabilmesine olanak tanıyor.

Sharz

Ortak ATM gibi 1000 adet üzeri istasyon, müşterinin tercih ettiği operatör mobil uygulaması ile kullanılabiliyor

Ülkemizi elektrikli araç konusunda söz sahibi yapmak adına çalıştıklarını belirten Sharz.net Genel Koordinatörü Ayşe Ece Şengönül, “Merkezi ya da bir üst çatısı olmayan, büyük bir şarj ağı topluluğunu bir araya getirerek, ortak ATM mantığıyla elektrikli araç sahiplerinin hayatını kolaylaştırmak istiyoruz. Bugün 60 bin adet olan elektrikli araç sayısı yeni yılda rahatlıkla 150 bine ulaşacağı için şimdiden hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu sayede elektrikli aracı olan tüketiciler, tıpkı ortak ATM gibi tercih ettikleri şarj operatörünün mobil uygulaması ile 1000 üzeri şarj istasyonunu kullanabiliyor. Birçok üyelik veya kullanım kartı gerekliliği de ortadan kalkmış oluyor.” açıklamasını yaptı.

Bir teknoloji şirketi olarak rekabeti göz ardı ediyoruz

Sharz.net’i şarj ağı işletmecisinden ziyade, artık bir teknoloji şirketi olarak konumlandırdıklarını dile getiren Şengönül, “Amacımız, ülkemizi dünya çapında söz sahibi bir konuma getirmek ve elektrikli araç sahiplerinin hayatını kolaylaştırabilmek. Bu amaçlar doğrultusunda sektörde rekabeti bir kenara bırakarak alt yapımızı, şarj ve MASTERPASS iş ortaklı ödeme yazılımlarımızı, tüm işletmecilerle paylaşarak yatırımın yurtdışına çıkmasını engelliyoruz.” dedi.

4 yıldır Doğuş Otomotiv’in Porsche şarj istasyonlarına alt yapı desteği verdiklerini söyleyen Şengönül, “Aksa Enerji, Aydem Enerji, Yaşar Holding DESA Enerji, Kayseri Hünnat Enerji, Eksim Holding Dicle Enerji gibi dev enerji şirketlerinin yanı sıra Migros iştiraki MIGGO,TUVTürk ve Doğuş Otomotiv ile D-Şarj de çözüm ortaklığımız mevcut. Şu anda EVS olarak destek verdiğimiz şirketler: Doğuş Otomotiv (D-Şarj), Türk Telekom-TT Venture (4E şarj), Bor Holding (Estasyon), Aydem Enerji (Otowatt), Aksa Enerji (Aksa Şarj), Eksim Holding (Otopriz), Hunnat Enerji (K-Şarj), Yaşar Holding (Desa Şarj), (TÜVTürk şarj), Migros (MİGGO),Power Elektronik (Power Şarj), Elaris şarj, Forsel Şarj, Fox Enerji, Fortis Enerji, Kontrolmatik Şarj, RS Şarj, GWESİ Şarj, ŞarjStop, Incharge, Enerjik, Aos Teknoloji (AOS şarj), Er Elektronik (GelDol Şarj), Öztürk Holding (OVolt), Kıbrıs(In-charge), Azerbeycan (Baku Taxi Şarj), SOIL Şarj şeklinde sıralanıyor.” dedi.

Bunları da beğenebilirsin