Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Elektrikli Araçlar DergisiElektrikli Araçlar DergisiElektrikli Araçlar Dergisi
  • Otomobil
    • İncelemeler
    • Menzil Testleri
    • Yeni Modeller
  • Mikromobilite
    • Motosiklet
    • Bisiklet
    • Scooter
  • Ticari & Toplu Taşıma
    • Kamyon
    • Otobüs
    • Traktör
    • Lojistik
    • Uçak
  • Şarj & Teknoloji
    • Batarya Teknolojisi
    • Şarj İstasyonları
    • Yazılım
  • Sektörel
    • Röportajlar
    • Fuarlar
    • Analizler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Elektrikli Araçlar DergisiElektrikli Araçlar Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Otomobil
  • Ticari & Toplu Taşıma
  • Mikromobilite
  • E-Dergi
Ara
  • Otomobil
    • İncelemeler
    • Menzil Testleri
    • Yeni Modeller
  • Mikromobilite
    • Motosiklet
    • Bisiklet
    • Scooter
  • Ticari & Toplu Taşıma
    • Kamyon
    • Otobüs
    • Traktör
    • Lojistik
    • Uçak
  • Şarj & Teknoloji
    • Batarya Teknolojisi
    • Şarj İstasyonları
    • Yazılım
  • Sektörel
    • Röportajlar
    • Fuarlar
    • Analizler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Elektrikli AraçlarHaberlerŞarj & TeknolojiŞarj İstasyonları

Türk Tüketicisi Elektrikli Araçta 800 KM Menzil Arıyor

24 Haziran 2024
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 3 dakikadır.
PAYLAŞ

Türk tüketicisinin elektrikli araç dünyasına bakış açısını irdeleyen Sarjagel.com araştırma raporunda, şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı. 500 katılımcının destekleriyle gerçekleştirilen ankette, elektrikli araçların bakım maliyetlerinden şarj istasyonu altyapısına değin, birçok soruya cevap arandı.

  • Elektrikli araç seçiminde, hangi bölge üreticileri tercihiniz sorusunda, katılımcıların yüzde 45,1’i Avrupalı otomobilleri tercih ederken, yüzde 26,1’i Türk, yüzde 14,8’i Çin olarak cevap verdi.
  • Katılımcıların yüzde 49,8’i elektrikli araçları güvenli bulurken; tehlike konusunda tüketicilerin kafa karışıklığı yaşadığı ve yarı yarıya bir ayrım olduğu ortaya çıktı.
  • Sizce Türkiye’de kaç elektrikli araç var sorusuna, sadece yüzde 31’lik kesim doğru cevap verirken, tüketicilerin geri kalan yüzde 70’i, 70 bin adet ve altı elektrikli aracın ülkemiz yollarında olduğu düşüncesini paylaştı.
  • Türkiye’de potansiyel elektrikli araç kullanıcılarının çok büyük bir kısmının yolda kalma endişesi taşıdığını ortaya koyan bir başka anket sorusu, “Elektrikli araç sahipleri yolda kalıyor mu?” sorusuna yüzde 45,9 ile “Evet” cevabı verildiği dikkat çekti.
  • Açık uçlu “Elektrikli araçta sürüş menzili kaç kilometre olmalı” sorusunda, tüketicilerin çoğunluğunun ortalama 800 kilometre menzil aradığı görüldü. Ayrıca Türkiye’deki şarj istasyonu soket sayısı tahmini için yöneltilen soruda, yüzde 30’unun bilgi sahibi olmadığı, yüzde 28,8’inin ise 4-5 bin adet olarak bildiği verisine ulaşıldı.
  • Katılımcıların yüzde 40’ı şarj dolum süresinin 15 dakikayı, diğer yüzde 40’lık kesim ise 30 dakikayı geçmemesi gerektiğini belirtti. Katılımcılardan yalnızca yüzde 9,7’sinin 45 dakikalık şarj süresine ve yalnızca yüzde 8,6’sının 60 dakikalık şarj süresine tahammülü olduğu görüldü.

    Sarjagel.com Genel Müdürü Selçuk Nazik

Araştırma raporunu değerlendiren Sarjagel.com Genel Müdürü Selçuk Nazik, tüketicilerde şarj istasyonu sayısı, yolda kalma ve batarya ömrüne dair endişelerin yoğun bir şekilde var olduğunu ifade ederken, şunları söyledi: “Kapsamlı ve bağımsız araştırma sonuçlarına baktığımızda, elektrikli araçların ikinci el değeri, menzilleri ve şarj olma sürelerinin birçok tüketicide soru işaretine sebep olduğu görülüyor. Türkiye’deki tüketicilerin elektrikli araçlar ve şarj istasyonları konusunda bilinçlendirilmesi, bu araçların daha yaygın ve etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacaktır. Elektrikli araçların yaygınlaşması için hükümet politikalarının desteklenmesi, şarj altyapısının güçlendirilmesi ve tüketicilere yönelik bilgilendirme kampanyalarının artırılması büyük önem taşıyor. Araştırmamız, bu hedeflere ulaşmak için gerekli adımların atılmasına katkı sağlayacak değerli bir çalışma oldu. Geldiğimiz noktada, elektrikli araçların özellikle şehir içinde çok büyük avantajlara sahip olduğunu söyleyebiliriz. Eğer aileye ikinci araç gelecekse, bu mutlaka bir elektrikli olmalı.”

Bu haberler ilginizi çekebilir

ABB Elektrifikasyon’dan Kocaeli Üniversitesi’ne Modern Eğitim Laboratuvarı Desteği
iCAUR Modern Mobiliteyi Yeniden Tanımlıyor
Jaguar, İkonik Mirasını Yeni Nesil Elektrikli GT ile Geleceğe Taşıyor
Elektrikli Araçları Garenta ile Deneyimle, Kararını Güvenle Ver
Karsan Otonom e-ATAK, Paris’te Yoğun Hatlarda Test Edildi ve Onaylandı
ETİKETLENDİ:anahaberbataryaelektriklielektrikli araçelektrikli araçlarelektrikli otobüsEVhabermansetmenzilmobiliteşarj sistemlerişarjagel

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin elektrikli ve hibrit araçlar platformu. Elektrikli Araçlar Dergisi, mikro mobiliteden elektrikli uçaklara kadar geniş bir yelpazede güncel içerik, e-dergi arşivi ve uzman görüşleri sunarak yeşil enerjili ulaşım dünyasına ışık tutmaktadır.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Şartları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Gizlilik Politikası
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?